Close

31. 1. 2020

Auto z autopůjčovny ve vaší modré zóně

Pokud máte trvalé bydliště v oblasti, kde jsou v Praze modré zóny a současně si potřebujete půjčit auto z naší autopůjčovny, nemusíte za parkování před domem utrácet horentní sumy v parkovacím automatu. Pro výpůjčku na kratší dobu je vhodné mít zřízenou osobní stránku uživatele (OSU), tu si můžete založit při osobní návštěvě odboru úřadu, kde se vydávají parkovací oprávnění pro parkovací zóny. Stačí nahlásit vaši e-mailovou adresu a zbytek registrace dokončíte z domova pomocí počítače.

Změna značky na kratší dobu

Pokud máte svoje auto s oprávněním pro modrou zónu v autoservisu nebo je delší dobu pryč, můžete si toto oprávnění převést na jiné auto, třeba na to naše, které si u nás pronajmete. Vše provedete on-line právě na vašich osobních stránkách uživatele. Tam zadáte registrační značku nového auta a můžete v klidu parkovat ve vaší modré zóně. Tato akce povolena 2krát ročně, v maximální délce 14 dnů. Takže se to hodí spíše pro krátkodobější výpadky vašeho auta. Dobrá zpráva je, že se za tento úkon nic neplatí, a hlavně nikam nemusíte chodit.

Využití oprávnění na delší dobu

Pokud auto nevlastníte a půjčujete si ho na delší časové úseky, lze i v tomto případě využít oprávnění do vaší modré zóny. V tomto případě již musíte se smlouvou z naší autopůjčovny zajít na váš úřad a tam si nechat za mírný poplatek vystavit parkovací oprávnění. Stačí vám k tomu pouze váš občanský průkaz, kde je uveden váš trvalý pobyt v této městské části.

Pokuty kam se podíváš

Výše uvedené činnosti se určitě vyplatí, jelikož v současnosti je velkým problémem zaparkovat kdekoli v modrých zónách, aniž byste nedostali pokutu. Pokuty jsou totiž v dnešní době neviditelné a mnoho lidí řeší sloučení pokut, jelikož se na ně vyvalí až po určité době, většinou po pár měsících. Po Praze jezdí několik Eltodo aut s kamerami na střeše a rozdávají pokuty na potkání. Takový výkon jako tyto auta by neměla žádná armáda městských strážníků. Bohužel vybrané pokuty se neinvestují zpět do budování parkovišť a jen slouží k vylepšení rozpočtů městských částí, kterým se tento režim velice zamlouvá.