Close

7. 12. 2022

Autopůjčovna je alternativou k vlastnění auta

V dnešní době si v Praze stále více lidí automobil místo jeho nákupu raději půjčí. Nepříjemností nejsou jen vysoké pořizovací náklady na vůz. Další potíže nejsou často na první pohled zřetelné. Hledání parkovacího místa je pro nejednoho motoristu noční můrou. I když platí poplatek za možnost parkování v modré zóně, místo se většinou hledá dost špatně. Pojistky citelně zdražují a vypadá to, že tento trend jen tak neustane. Spoluúčast při vandalismu je jistá. Auto v autoservisu následně stráví často i pár týdnů. Servisy si v současnosti na nedostatek práce stěžovat nemohou a čekací lhůt tomu odpovídají.

Náklady jsou nezanedbatelné

Amortizace ukrajuje z hodnoty vozu menší částku ve dne v noci. Vyřizování STK, servisu, výměny pneumatik také spolknou nějaký čas a finance. Většina z výše uvedených skutečností může zmizet, pokud se člověk zamyslí nad využitím auta z autopůjčovny v Praze. Určitě záleží na četnosti využití automobilu. Pokud někdo dojíždí do práce každý den, tato alternativa se mu nevyplatí. Pokud ovšem někdo v týdnu auto nepotřebuje, již se mu může finančně auto z půjčovny aut vyplatit. Určitě mu odpadne několik z uvedených starostí.

Ceny v půjčovně jsou přijatelné

Ceny za půjčení nejsou nijak závratné, vzhledem k tomu, že obsahují veškeré náklady spojené s vlastněním a provozem vozu. Nechybí dálniční známka, v zimě zimní pneumatiky. Veškerá starost je na provozovateli autopůjčovny. V případě nehody či poruchy jsou k dispozici non-stop asistenční služby v rámci celé Evropské unie. Denní nájemné se v naší autopůjčovně pohybuje kolem 600 Kč/den (včetně DPH). Záleží na typu vozu, délce pronájmu, atp. Vzhledem k ceně nových automobilů, které konstantně rostou do extrémních výšin, je tento poplatek velice vstřícný.