Close

7. 3. 2021

Vyzkoušejte nový Škoda Kamiq v autopůjčovně

Naše autopůjčovna pronajímá již 16 let vozidla značky Škoda. Za tu dobu se nabídka hodně změnila a na trh se dostávají nové modely jak na běžícím pásu. Na začátku jsme měli v nabídce Škoda Felicia a Škoda Octavia I, postupem času se s modely roztrhl pytel. Nedávno automobilka uvedla na trh vůz Škoda Kamiq. Tento crossover, jak se mu v odborných kruzích říká, je takový žadatel do klubu SUV. I když jsou jeho rozměry relativně malé, snaha o jeho vytažení do výšky je znatelná. Interiér je na chlup stejný jako u modelu Škoda Scala.

Zlevňování automobilů nečekejte

Škoda Kamiq

Jednotlivé automobilky mezi sebou závodí, kdo přinese na trh větší hit a ukrojí si svoji prodejní část. Mnoho různých modelů ovšem prodražuje výrobu a na cenách nových vozů to je zřetelně znát. Na zvýšení ceny mají svůj podíl i politici, kteří tlačí na snížení emisí do nemožných limitů. Pokud je výrobci nesplní, budou platit tučné pokuty. Toto penále se logicky promítne také do cen nových automobilů.

Asistenti Kamiqu

Škoda Kamiq i v základu oplývá zajímavými funkcemi a asistenty, které jsme nedávno mohli vidět jen u nejluxusnějších výbav. Nechybí tempomat, asistent rozjezdu do kopce, hlídání jízdních pruhů, front asistent a další. Zajímavým pomocníkem je hlídání jízdních pruhů. Bohužel má ještě svoje mouchy a vypínat se musí stejně jako systém start-stop při každém nastartování automobilu. A to je dost otravné. Sednu do auta, vypnu start-stop, vypnu hlídání jízdních pruhů, pak můžu vyrazit. Auto totiž hlídá jízdní pruhy až moc důkladně. Volant se s vámi pere každou chvíli. Pokud chcete přejet do jiného pruhu bez hození blinkru, snaží se vám v tom zabránit. To by se dalo ještě pochopit.

Hlídání pruhů někdy zlobí

Škoda Kamiq

Jindy se ovšem chytne odlesku na mokré silnici, a to už je docela nepříjemné. Také se rád chytá falešných pruhů na různých zúženích. Dobrým pomocníkem je tento asistent na dlouhých cestách po dálnici. Dovedu si představit usínajícího řidiče nad ránem, kterého tento pomocník nenechá sjet do pole či do vedlejšího pruhu. Auto se samo vrátí do svého pruhu a po chvíli na vás zacinká, abyste se probrali. Škoda Kamiq je ale jinak velice povedené auto, které se příjemně řídí a jeho vzhled vám ostudu nikde neudělá. V naší autopůjčovně si jej můžete pronajmout za velice příznivou cenu.