Close

25. 3. 2019

Škoda Nejmix na druhý pohled

Koupě auta se Škoda Nejmix

Pokud si chcete pořídit nový vůz na splátky nebo si ho jen půjčit určitě si začnete všímat různých reklamních propagací automobilek. Vzácností nejsou prezentace hodně nízkých měsíčních splátek okolo pár tisícovek. Kdo uvažuje racionálně, je mu jasné, že za pár tisíc měsíčně nemůže po pěti letech vlastnit automobil, který má hodnotu přes dvě stě tisíc. Stačí k tomu kalkulačka a početní znalosti základní školy.

První splátka 85 000 Kč, poslední 65 000 Kč

škoda Fabia 3

Škodovka nedávno přišla s reklamní kampaní Škoda Nejmix, kdy inzeruje Škodu Fabii za 3333 Kč měsíčně. Částka hodně zajímavá, když vezmeme v potaz to, že budeme jezdit úplně novým pojištěným autem. Kde je tedy zakopaný pes? Je to jednoduché. Na začátku zaplatíte akontaci 40 % hodnoty vozu (cca 85 000 Kč), pak platíte 5 let splátku 3 333 Kč (včetně pojištění) a na konci zaplatíte další balík 30 % hodnoty (cca 65 000 Kč) a auto je vaše.

Krásné by to bylo v případě, že by první a poslední splátka neexistovala. V tu chvíli by ovšem měsíční splátka bez pojištění vyskočila na 5 000 Kč měsíčně s pětiletou platností. To už tak veselé není. Když k tomu připočteme povinné pojistky, hned jsme na cca 5 800 Kč měsíčně po dobu pěti let. Nic moc.

Dnešní reklamy jsou většinou demagogie

Co se na první pohled zdá jako super nabídka, se po prozkoumání podmínek změní na slušný obchod pro dealera Škody. Auto, které má hodnotu 219 000 Kč, vás bude celkem stát 300 000 Kč. Na úrocích nasypete prodejci 80 000 Kč za pět let. Pro někoho to může být lákavé, pro jiného nepřijatelné. Fascinující je prezentace různých úvěrů všeho druhu.

Mám na mysli všechny možné půjčky, nejen na automobil, ale na cokoli skoro zadarmo a okamžitě a komukoli. Nemůžeme se potom divit, kolik lidí má exekuce a nedokáže je splácet. Půjčit si je dnes tak jednoduché. S trochou demagogie nalákáte plno spokojených zájemců.

Autopůjčovna Škoda Bez starostí

autopůjčovna

Tato kampaň je na rozdíl od Škoda Nejmix zaměřena na ty klienty, kteří si auto chtějí jen půjčit. Měsíční nájemné je podobně nízké jako u předchozí nabídky, háček je ovšem někde jinde. Abyste si mohli užívat pronajaté auto za pár tisícovek měsíčně musíte se dealerovi Škoda upsat minimálně na dva roky. K tomu se ještě musíte zavázat, že toho za ty dva roky moc nenajezdíte, nejlépe 10 000 km ročně. Pokud to zkombinujete se závazkem rovnou na čtyři roky, můžete se těšit z měsíčního nájemného cca 5 000 – 6 000 Kč. Kdo ovšem dnes ví, co bude příští rok, natož za čtyři roky? V naší autopůjčovně je nejčastější doba pronájmu okolo čtyř dnů.

Ke konci tohoto hodně dlouhého pronájmu se musíte připravit na to, že auto bude technikem důkladně prozkoumáno a veškeré škrábance budete muset opravit za ceny, které platí v autorizovaném servisu. Jeden škrábanec na dveřích se rovná lakování celých dveří, což je v metalíze ve Škodovce otázka cca 9 000 Kč (vy zaplatíte „jen“ spoluúčast 5 000 nebo 1 000 Kč). Pokud máte takových nedostatků více, pravděpodobně na konci dost vykrvácíte, jelikož se tyto nesouvisející škody nesčítají, ale bere se každá zvlášť. V průběhu nájmu se vám může také rapidně zvednout pojištění, jelikož o něm nerozhodujete vy, ale pojišťovna.