Close

30. 10. 2016

Nejlevnější autopůjčovna Praha

škoda octavia

Velmi častým požadavkem klientů půjčoven aut je to, aby byla autopůjčovna nejlevnější. Co se za slovem nejlevnější ovšem skrývá? Jak vysoká či nízká by ta cena za pronájem auta měla být? Každému je jasné, že za automobil, který se nerozsype hned za rohem a vypadá jakž takž k světu, budeme muset vydat nějakou tu stokorunu, pokud si ho budeme chtít pronajmout. Pokud budeme porovnávat ceny a hledat nejlevnější autopůjčovnu, musíme porovnávat stejná vozidla za stejných podmínek. Asi nejlépe se porovnávají Škody Fabie, které budou v nabídkách převažovat. Nejvíce se dá ušetřit, pokud nebudeme potřebovat najezdit mnoho kilometrů. V těchto případech jsou majitelé půjčoven vstřícnější, jelikož se auto tolik neojíždí a nemusí se s ním tak často do servisu. Vysokou cenu můžeme očekávat, pokud budeme chtít auto na jeden den a chceme s ním najezdit například 800 km. Některé autopůjčovny vůbec auto na jeden či dva dny nepronajímají. Existuje levná autopůjčovna Praha, kde se za jeden den považují jeden kalendářní den, takže pokud si auto pronajmete večer a vrátíte ho druhý den ráno, zaplatíte nájemné za dva dny.

Pokud půjčovna nabízí auto na jeden den a současně chce držet nízké ceny, hlídá si najeté kilometry, protože někdo je schopen během 24 hodin najet třeba i 1 500 kilometrů a nejraději by si auto pronajal za 500 Kč. To ovšem není pro majitele tohoto vozu výhodné. Lépe řečeno na takovém obchodě vlastník vozu tratí nepřímo své peníze. Vše se ukrývá za slovíčkem amortizace. Automobil ztrácí hodnotu nejen každým dnem, kdy zestárne, ale na jeho hodnotě se výrazně podepisují i najeté kilometry. Stejně starý vůz, který má najeto o 100 000 kilometrů více než jeho dvojník, bude prodejný o několik desítek tisíc levněji. Na to se ve chvíli pronájmu vozu nikdo neptá a každý vidí, že se i po najetí několika tisíc kilometrů vnější vzhled vozu vůbec nezměnil. Jeho cena ovšem rapidně klesla. Současně se musí u tohoto auta investovat více do oprav. Výměny oleje a různých filtrů se prodražují, jelikož se musí provádět častěji. Další náklady při vyšším nájezdu kilometrů jsou ve formě výměny spojky, ložisek, rozvodů, pneumatik, různých čepů, tyček stabilizátoru, brzdových destiček, kotoučů atd.

Naše nejlevnější autopůjčovna v Praze tyto požadavky splňuje, jelikož nemusíme živit žádné zbytečné pracovní síly, které by nájemné prodražovaly. Opravy a servisní prohlídky se provádí v autoservisech, kde jsou ceny podobné, takže zde se nijak šetřit nedá a ani to nemá z bezpečnostního hlediska smysl. Naše vozidla jsou připravena vždy v perfektním stavu a za cenu, která je výhodná pro obě dvě strany. A to je podstata každého dobrého obchodu. My pronajímáme levně automobily a dokážeme při tom pokrýt veškeré náklady na provoz. Fungujeme již dvanáct let a za tu dobu pravidelně obnovujeme náš vozový park. Začínající autopůjčovny se snaží nasadit nízké ceny, tím přilákat nové klienty. To je ovšem krátkozraké řešení a nevydrží dlouho. Ojeté auto, které se vyřazuje z provozu půjčovny se také jednou musí prodat. A až v tu chvíli můžeme jednoduše spočítat, zdali se nám provoz tohoto vozu vyplatil anebo jsme získali pouze to, co jsme do auta za celou jeho životnost nainvestovali. Pokud by to tak skončilo, a to se u nízkých nájmů s vysokým nájezdem kilometrů klidně stát může, jelikož rozdíl mezi nákupní cenou a následnou velice nízkou prodejní cenou je dost značný, bylo by lepší uložit své peníze do nějakého investičního fondu s podobným rizikem. A to nemluvím o ostatních rizikách, které se musí v nájmech také zohlednit. V nedávné době se například z osoby blízké stala past pro autopůjčovny jménem odpovědnost provozovatele vozidla za dopravní přestupky a spory o placení pokut musí k soudu.