Close

8. 8. 2018

Provoz autopůjčovny v Praze

automobil

Pokud si chcete v Praze pronajmout osobní automobil nebude jistě problém sehnat vozidlo, které bude vyhovovat vašim požadavkům. Dnes se většinou tato služba vyhledává na internetu. Pokud si zadáte do vyhledávače klíčové slovo autopůjčovna Praha, výsledků bude požehnaně. Je zajímavé, že se tolik firem může v dnešní době v tomto oboru uživit. Hodně podnikatelů začalo s půjčováním aut až v nedávné době, kdy se tato oblast stala celkem bezpečnou a auta se již neztrácela jako dříve. Tento vstup nových subjektů ovšem hodně ztížil činnost ostatním konkurentů a dá se čekat, že někteří z nich ukončí svoji činnost. Zisky se totiž rozmělní a některé autopůjčovny se stanou nerentabilní.

CENY V AUTOPŮJČOVNÁCH

Asi největší váhu při rozhodování, které auto si pronajmeme, má cena za nájemné. Pokud budete chtít Škodu Fabii, která je jednou z nejžádanějších značek v autopůjčovnách, tak budete vědět do čeho jdete a budete porovnávat už jen ceny. Úkol sice vypadá jednoduše, v praxi je to o poznání složitější. Ceny se liší podle délky pronájmu a také dle najetých kilometrů. Některé ceny jsou udávány s DPH, jiné bez DPH. V reklamních bannerech jsou reklamovány ceny „OD“ určité do očí bijící nízké ceny. Pokud si ovšem přečtete důkladněji podmínky, zjistíte, že na tuto cenu se dostanete, pokud budete mít auto pronajaté minimálně dva měsíce.

TRIKY AUTOPŮJČOVEN

auta

Jedním z nejčastějších jednoduchých triků je inzerovaná cena bez DPH. K této ceně si musíte připočítat 21 % z inzerované částky, což není zrovna malá suma. DPH stejně musí zaplatit každý zákazník. Firmy si tuto částku mohou následně odečíst a nechat vyplatit finančním úřadem. Autopůjčovna se na první pohled ovšem tváří, že její ceny jsou nižší než u konkurence. U některých půjčoven aut se můžete setkat s tím, že v ceně pronájmu nebude zahrnuto pojištění. Kdo by dnes chtěl jezdit s nepojištěným autem? To je absurdní, nemluvě o tom, že auto musí být pojištěno před tím, než vy se rozhodnete, zda zaplatíte v nájmu pojištění či ne. Takže se jedná spíše o vytažení dalších peněz z vaší peněženky.

LUXUSNÍ AUTA V PŮJČOVNÁCH

Kapitola sama pro sebe jsou půjčovny luxusních automobilů. Pokud si projedete internet, zjistíte, že nabídek půjčení luxusních vozů není zrovna málo. Ceny za pronájem těchto aut se pohybují v řádu tisícikorun za jeden den. Tyto drahé luxusní limuzíny ovšem přitahují i zájemce, kteří by si auto rádi přivlastnili pouze za zaplacené nájemné. Nedávno si jeden klient takto vypůjčil v autopůjčovně luxusní Ferrari, složil kauci 250 000 Kč a už ho nikdy nikdo neviděl. Nepříjemné pro autopůjčovnu je, že takovou škodu jí pojišťovna neuhradí. Jedná se totiž o zpronevěru a ta je ve výlukách z pojistného plnění.