Close

2. 2. 2018

Povinné ručení opět povinně od ledna 2018

registr vozidel

Již název tohoto pojištění nám napovídá, že ho musíme platit povinně. Zákonodárci nám v tom sice dělají trošku zmatek, ale pokud máte auto na značkách, vyhnout se placení nelze. Tato povinnost byla na nějaký čas zrušena, od ledna 2018 je ovšem opět aktuální. Když budete mít v registru vozidel zapsán automobil na vaše jméno a nebudete za něj platit povinné ručení, Česká kancelář pojistitelů si na vás nejen posvítí, ale bude po vás chtít zpětně toto pojištění doplatit.

NEZAPLACENÉ RUČENÍ NA FABII ZA 12 000 KČ ROČNĚ

Výše doplatku záleží na obsahu vašeho stroje. Například za Škodu Fabii s obsahem 1 200 ccm zaplatíte za každý nepojištěný den 35 Kč. To je přibližně tisícovka měsíčně, takže roční nezaplacené povinné ručení vás vyjde na 12 000 Kč, což není málo, když průměrná výše tohoto pojištění je 2 700 Kč. Jedním z důvodů dočasného zrušení této praxe byly zmatky při vymáhání doplatků. Často se stávalo, že obsílky k zaplacení chodily i lidem, kteří měli vše v pořádku. Ti museli dokazovat, že ručení měli zaplacené, což je často dost komplikované. Ne každý si doma uchovává potvrzení o platbě pojištění několik let. Nový systém, který nepůjde tolik do historie a bude díky novým IT technologiím vyladěný, má těmto chybám zamezit. Výzvy k úhradě budou směřovat jen k opravdovým hříšníkům.

ZNAČKY RADĚJI DO DEPOSITU

Pokud máte doma auto, s kterým nejezdíte, tak můžete registrační značky odevzdat na dopravním odboru do depositu. Tím se vyhnete povinnosti platit povinné ručení a nikdo vás nebude nahánět kvůli jeho nezaplacení. Deposit neboli dočasné vyřazení z provozu má své podmínky, které se často mění, proto je vhodné si tyto podmínky ověřit na dopravním odboru Magistrátu.

VYMOŽENÉ PENÍZE JDOU NA ZPŮSOBENÉ ŠKODY

Peníze za nezaplacené povinné ručení vymáhá po neplatičích Česká kancelář pojistitelů. To, co vybere, se použije na úhradu škod způsobných nepojištěnými vozidly. Pokud nepojištěné auto zaviní nehodu, náklady škody uhradí ČKP. Následně se snaží z viníka vymoci peníze. Nikoho asi nepřekvapí, že se kanceláři daří vymoci pouze 30 % z celkového plnění. Zbylých 70 % těchto nákladů nepřímo zaplatí poctiví řidiči, kteří si své povinné ručení zodpovědně platí. Všechny pojišťovny na českém trhu totiž odvádí do fondu ČKP poměrnou část z vybraného povinného pojištění.

POZOR NA PŘEVODY AUTOMOBILŮ

orv

Pokud prodáváte svůj vůz, tak si pohlídejte, aby bylo opravdu převedeno. Velice častý a rizikový scénář totiž přivádí prodejce automobilu do neřešitelné pasti. Kupec přijede pro auto z druhého konce republiky, v kapse má vytoužené barevné papírky, které když ukáže prodejci, tak se mu zatmí před očima a přistoupí na cokoli. Kupec zaplatí, odjede s autem, které je stále psáno na prodejce a slíbí, že formality se doladí později. Tím je dílo zkázy dokonáno. Prodejce nemá žádnou páku na uskutečnění převoduPokuty a urgence za nezaplacené povinné ručení chodí stále na jeho adresu. Neprůstřelným řešením je nechat si udělat nejdříve evidenční kontrolu (ta je nutná k přepisu) a auto dát z ruky pouze oproti notářsky ověřené plné moci od kupujícího (plná moc nemusí být na konkrétní auto, to lze doplnit následně, takže s ní může kupec rovnou přijet i o víkendu). Pokud máte u sebe tyto náležitosti spolu s technickým průkazem, již máte převod plně ve své režii. A to se opravdu vyplatí. V naší autopůjčovně v Praze tyto starosti řešit nemusíte, prostě sednete a jdete.