Close

17. 9. 2017

Poloha autopůjčoven

Kde najdete autopůjčovny v Praze

Praha

Pokud si budete chtít půjčit auto v Praze, pravděpodobně zadáte do vyhledávače klíčové slovo autopůjčovna Praha a začnete z nabídky vybírat vhodné auto k zapůjčení. Každého pravděpodobně bude zajímat cena, za jakou si může auto pronajmout. Samozřejmě že záleží na finanční situaci jednotlivce a na jeho standardu. Hodně lidí preferuje minimální cenu a jedinou podmínkou je, aby je auto dovezlo bez problémů z místa A do místa B. Někteří jedinci jsou ovšem náročnější a pokud jim nabídnete Škodu Fabii, tak budou uraženi, jelikož normálně jezdí v Mercedesu a minimum od Škodovky je pro ně Superb.

RECENZE NAPOVÍ, KDE SI PŮJČIT AUTO

Dalším hojně kontrolovaným atributem jsou recenze na konkrétní autopůjčovnu. Některé názory ostatních klientů mohou napovědět, kde se k vám chovají férově a kde se z vás snaží pouze vysát peníze. Dobrý obchod se vždy pozná podle toho, že je výhodný pro obě strany. Společnosti, které tuto pravdu nectí, většinou časem zaniknou. Sice jednorázově vytahají z klientů na různých příplatcích slušné peníze, potíž je v tom, že se k nim tito zákazníci už nevrátí. Přeci jen trh autopůjčoven není nijak podobný obyčejnému trhu nákupu a prodeje. Tam zákazník nakoupí jednoou za čas, v autopůjčovně je třeba se o klienta starat, aby se zase vrátil.

POLOHA AUTOPŮJČOVNY

V poslední době je Praha zamořena modrými zónami, kde mohou parkovat za příslušný poplatek pouze lidé, kteří mají v oblasti trvalé bydliště. Je to snaha radních ochránit parkovací místa, kterých je v Praze nedostatek před přespolními řidiči, kteří jezdí do Prahy za prací. Zatím tento systém pouze vytlačuje tyto auta z města a nepřináší s sebou alternativní placená místa. Nebude to trvat příliš dlouho a celá Praha se přebarví na modro. Tato barvící akce ovšem dělá vrásky místním autopůjčovnám. Kdo nemá svoje parkovací místa na dvorku, musí si zakoupit parkovací kartu. A ta není nijak levná. Na jedno auto stojí 30 000 Kč za rok. Čím blíže centru se nacházíte, tím je parkovací místo dražší. Toto přináší nový trend stěhování aut autopůjčoven na okraje Prahy, někdy i za Prahu. Důvodem je ochrana nákladů, které určují konečnou cenu za jeden den pronájmu vozidla.