Výměna baterie v klíčku Octavia III a Fabia III

Výměna baterie v klíčku Octavia III je v poslední době častým úkonem majitelů těchto vozů. Pokud jste si pořídili nové auto a jejím Škoda Octavia III nebo Škoda Fabia III, určitě jste k autu dostali i dva kusy klíčků s dálkovým ovládáním. Na první pohled vypadá trošku jinak, než jeho předchůdce a jmenuje se kessy. Pokud jste měnili baterii v předchozí verzi klíče, určitě jste s tím trošku bojovali, jelikož rozpůlit klíček a nijak ho nepoškrábat, je dost velké umění. V tomto ohledu je nový klíček daleko přístupnější.

Výdrž baterie je slabá

Nutno dodat, že ve starším klíčku vydržela baterka opravdu dlouho. Většina aut z naší autopůjčovny nikdy nepotřebovala jeho výměnu. Auta i po cca 6–7 letech měla v ovladačích původní baterie. S novými klíčky šla pravděpodobně tato přednost na onen svět a palubní deska Octavie III hlásí, abych v něm vyměnil baterku již po necelých dvou letech. Možná bude problém v nastavení palubní desky, jelikož klíček stále pracuje na 100 %. Předchozí verze nic nehlásily a slabou baterii jste poznali až když dosah při otvírání automobilu začal slábnout.

Pro jistotu je lepší baterii vyměnit. Baterka stojí cca 40 Kč a výměna je opravdu jednoduchá. Stačí ze strany lehce zapáčit a krytka na klíčku odskočí. Následně se baterie vyjme a vloží nová. Krytka se zpět zatlačí prsty. To znamená, že jediné nářadí, které k výměně potřebujete je nějaký šroubovák nebo nůž. Otevřít klíček se mi podařilo i bez nářadí pouze prsty.

Nic se při tom nemusí kódovat, přizpůsobovat ani programovat. Pokud by ovšem byla baterka delší dobu mrtvá, pravděpodobně byste se přizpůsobení dálkového ovládání nevyhnuli. Nastartovat auto s klíčkem, který má v sobě úplně vybitou baterii ovšem taky není problém. Dovnitř se musíte ovšem dostat manuálně otočením klíčku v zámku. O povolení startu (deaktivaci immobilizéru) se totiž stará miniaturní skleněný váleček (transponder), umístěný uvnitř klíčku. Toto zařízení je pasivní, a proto nepotřebuje ke své funkčnosti žádné napájení. Baterie slouží pouze k napájení dálkového ovladače. Problém s nefunkční baterií budete mít pouze v případě, že máte zaslepené zámky, v tu chvíle se jen těžko do auta dostanete.


Share

Recent Posts

  • Články autopůjčovny

Kam se žene elektro mobilita

Pravidla určuje politik Nacházíme se v době, která se dá bez nadsázky nazvat revoluční, co…

11 měsíců ago
  • Články autopůjčovny

Autopůjčovna je alternativou k vlastnění auta

V dnešní době si v Praze stále více lidí automobil místo jeho nákupu raději půjčí. Nepříjemností nejsou…

1 rokem ago
  • Články autopůjčovny

Autopůjčovny v Praze po covidu

V Praze se během covidových uzávěr nedařilo mnoha odvětvím. Výjimkou nebyly ani autopůjčovny. Turisté zmizeli z Prahy…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Vyzkoušejte nový Škoda Kamiq v autopůjčovně

Naše autopůjčovna pronajímá již 16 let vozidla značky Škoda. Za tu dobu se nabídka hodně…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Drahé povinné ručení? Zkuste autopůjčovnu.

V posledních letech začalo raketově růst povinné ručení. Znatelné to je i v letech 2020/2021, kdy místo…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Magistrát Prahy dotuje soukromé autopůjčovny

Jak jinak si vysvětlit rapidní nárůst aut, které začaly parkovat v modrých zónách zcela zdarma. Jedná…

4 roky ago