Autopůjčovny v Praze po covidu

V Praze se během covidových uzávěr nedařilo mnoha odvětvím. Výjimkou nebyly ani autopůjčovny. Turisté zmizeli z Prahy ze dne na den. Lidé si auta nepůjčovali, jelikož nebylo kam jezdit. Hřebíčkem do rakve bylo pro autopůjčovny uzavření okresů.  V tu chvíli padl obrat skoro k nule. Naději svitla souběžně s rozvolňováním opatření a zvýšenou chutí opět cestovat. V tuto chvíli je ovšem předčasné tvrdit, že se vše vrátilo do starých kolejí. I před rokem v létě 2020 se zdálo, že covid je poražen. Opak byl pravdou.

Pojistky se utrhly ze řetězu

Aby toho nebylo málo, pojišťovny začaly zdražovat pojistné vozidel jako o závod. Tento trend se nevyhnul ani autopůjčovnám v celé republice. V minulosti bylo zvykem si nechat po pár letech přepočítat pojištění vozu a dalo se slušně ušetřit. Dnes si necháte pojistku přepočítat a můžete se spolehnout na to, že zaplatíte více. Není se čemu divit. Pojišťovnám už se nechce dotovat povinné ručení jako v minulosti. A havarijní pojistky jdou nahoru ruku v ruce se zdražováním nových aut.

Ceny aut letí také vzhůru

Nové vozy zdražují dost znatelným tempem a  nelze si toho nevšimnout. Ceny šponují nejen nové nařízení od evropských pohlavárů, ale i zdražování veškerých vstupů. Současně se zdražováním nových automobilů si musíme přiznat, že i v autobazarech jsou ceny stále vyšší. Autopůjčovny se těžko mohou ubránit zdražování, jelikož provoz by se stal nerentabilním. Vysoké marže a zisky jsou dávnou minulostí. Dnes se tento obor stal hodně rizikovým, co se investic týče.

V současnosti autopůjčovny již neohrožují různí podvodníci, ale neviditelná ruka trhu s tímto oborem hodně zametá. Všemu nasazují korunu modré zóny, které jsou bez přehánění již skoro všude. Kdo má více aut, ten se nedoplatí. Někteří vyvolení, kteří si vyjednali dobré podmínky na Magistrátu Prahy a skryli svoji autopůjčovnu za honosný název carsharing, můžou být ovšem v klidu. Obchod jim kvete a nelze si nevšimnout, jak se tyto auta rychlým tempem rozmnožila po celém území Prahy. S parkováním zdarma se to podniká podstatně lépe.

Share

Recent Posts

  • Články autopůjčovny

Kam se žene elektro mobilita

Pravidla určuje politik Nacházíme se v době, která se dá bez nadsázky nazvat revoluční, co…

12 měsíců ago
  • Články autopůjčovny

Autopůjčovna je alternativou k vlastnění auta

V dnešní době si v Praze stále více lidí automobil místo jeho nákupu raději půjčí. Nepříjemností nejsou…

1 rokem ago
  • Články autopůjčovny

Vyzkoušejte nový Škoda Kamiq v autopůjčovně

Naše autopůjčovna pronajímá již 16 let vozidla značky Škoda. Za tu dobu se nabídka hodně…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Drahé povinné ručení? Zkuste autopůjčovnu.

V posledních letech začalo raketově růst povinné ručení. Znatelné to je i v letech 2020/2021, kdy místo…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Magistrát Prahy dotuje soukromé autopůjčovny

Jak jinak si vysvětlit rapidní nárůst aut, které začaly parkovat v modrých zónách zcela zdarma. Jedná…

4 roky ago
  • Články autopůjčovny

Povinné ručení nebo autopůjčovna

Povinné ručení nám poslední dobou raketově roste. To samé můžeme říci o havarijním pojištění. Pojišťovny…

4 roky ago