Drahé povinné ručení? Zkuste autopůjčovnu.

V posledních letech začalo raketově růst povinné ručení. Znatelné to je i v letech 2020/2021, kdy místo obvyklých slev a bonusů při prodlužování smluv, vyskočí na majitele osobního automobilu částka za pojistku podstatně vyšší než vloni, i když se nepřihodila žádná pojistná událost. Pojišťovnám se už nechce dotovat tento segment jejich podnikání a snaží se ho vytáhnout do zisku. V minulosti pro ně bylo povinné ručení pouze nutné zlo, ke kterému se nabalilo plno dalších pojistných smluv, např. životní pojištění, penzijní připojištění, pojištění bytu, atp. Tyto pojistky pokryly hravě ztráty z povinného ručení.

Dnes tomu tak není, a proto začaly pojišťovny pořádně zdražovat a je to znát. Má to svoji logiku. Nové automobily jsou napěchovány moderními technologiemi, a pokud tyto technologie zničí stará Škoda Felicia, musí to někdo zaplatit. Náhradu škody dnes ještě kromě majitelů aut požadují i hasiči za svoji práci na silnici či pozůstalí při smrtelné nehodě. To vše hraje proti snižování povinného ručení.

V dnešní době je zajímavou alternativou k vlastnění auta vozidlo z autopůjčovny. Pokud ho nepotřebujete každý den, je to jasná volba. O drahé povinné ručení se podělíte s ostatními lidmi a jako bonus dostanete v ceně také havarijní pojištění. Dálniční známka, asistenční služby a jiné samozřejmosti jsou zahrnuty v nájmu. Autopůjčovna v Praze se za vás postará také o zaparkování auta, pokud ho nepotřebujete. To bývá dnes v Praze velký problém. Auto prostě vrátíte do půjčovny aut a o nic se nestaráte.

Pokud se vám přihodí nějaký incident po cestě, stačí zavolat do autopůjčovny a nic neřešit. Asistenční služby jsou k dispozici non-stop a na holičkách vás půjčovna nenechá ani v zahraničí. Proč byste měli platit drahé pojistky a bát se o auto, když to můžete vyřešit elegantněji? Pokud auto nepotřebujete ke každodenní jízdě do práce, za pokus to stojí. Ceny v autopůjčovnách na rozdíl od cen pojistek klesly v posledních letech velmi významně, což je další argument, proč si auto vypůjčit. Nájemné v autopůjčovnách jde evidentně proti proudu ostatních plateb, jako je například oprava auta v autoservisu, poplatky za parkovné, ceny náhradních dílů, atd. Důvodem je silná konkurence, která se v poslední letech na zomto trhu objevila.

Také je jasné, že ceny nových automobilů budou jen stoupat. Kdo doufá, že se po korona-krizi začne zlevňovat, je na omylu. Přísné limity emisí a jiných bezpečnostních prvků zůstávají v platnosti. To jsou věci, které nová auta stále více zdražují. A pokud zdražují nová auta, zdražují i auta v autobazarech.

Share

Recent Posts

  • Články autopůjčovny

Kam se žene elektro mobilita

Pravidla určuje politik Nacházíme se v době, která se dá bez nadsázky nazvat revoluční, co…

12 měsíců ago
  • Články autopůjčovny

Autopůjčovna je alternativou k vlastnění auta

V dnešní době si v Praze stále více lidí automobil místo jeho nákupu raději půjčí. Nepříjemností nejsou…

1 rokem ago
  • Články autopůjčovny

Autopůjčovny v Praze po covidu

V Praze se během covidových uzávěr nedařilo mnoha odvětvím. Výjimkou nebyly ani autopůjčovny. Turisté zmizeli z Prahy…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Vyzkoušejte nový Škoda Kamiq v autopůjčovně

Naše autopůjčovna pronajímá již 16 let vozidla značky Škoda. Za tu dobu se nabídka hodně…

3 roky ago
  • Články autopůjčovny

Magistrát Prahy dotuje soukromé autopůjčovny

Jak jinak si vysvětlit rapidní nárůst aut, které začaly parkovat v modrých zónách zcela zdarma. Jedná…

4 roky ago
  • Články autopůjčovny

Povinné ručení nebo autopůjčovna

Povinné ručení nám poslední dobou raketově roste. To samé můžeme říci o havarijním pojištění. Pojišťovny…

4 roky ago