Close

24. 11. 2018

Autopůjčovna Praha a konkurence

Provozovat autopůjčovnu v Praze není v dnešní době nic jednoduchého. Pryč jsou doby, kdy nebyl problém kdekoli zaparkovat. Zhuštěný provoz byl jen pár hodin v dopravní špičce a přejít silnici bylo možné i bez instalovaného semaforu.

Autopůjčovna Praha, která nabízí svým klientům pronájem vozu na kratší či delší dobu se musí této situaci přizpůsobit. Nové technologie na trh přilákaly podnikatele, kteří se snaží těchto výhod využít. Carsharing v Praze si dal za úkol odstranit desítky aut z ulic tím, že nabídne svoje auta těmto lidem. Ti budou auta z této jinak se jmenující autopůjčovny využívat a ta svoje prodají. Teorie je to pěkná, prakticky je to spíše iluze, která má podpořit dobrý úmysl těchto novodobých autopůjčoven.

NOVÁ AUTOPŮJČOVNA PRAHA SE JMENUJE CARSHARING

carsharing

Carsahring je vhodný pro někoho, kdo v Praze auto nevlastní a potřebuje si například koupit nábytek v nákupním středisku na okraji Prahy a dovézt si ho domu. Pokud ujede málo kilometrů a stihne to za krátkou dobu, je carsharing cenově výhodnější než klasická autopůjčovna V Praze. Pokud by auto chtěl mít na delší dobu a najet s ním řádově stovky kilometrů, už by se mu to značně prodražilo.

Na dopravní zácpy, které jsou každodenní realitou v centru Prahy zareagovaly majitelé půjčoven elektrokoloběžek. Ti v nedávné době dovezli z Ameriky stovky těchto strojů a dali je k dispozici Pražanům. Za 2 koruny za minutu se na nich můžete projet. Odemknutí stojí 25 Kč. K jízdě vám postačí chytrý telefon spárovaný s vaší kreditní kartou.

Aby toho nebylo málo, objevila se v Praze i autopůjčovna elektromobilů. Jedná se o malá čínská autíčka, které si můžete obdobným způsobem jako koloběžky zapůjčit na území Prahy. Je jich jen dvacet, takže je trošku problém si je v rozumné vzdálenosti vyzvednout. Cena za jednu minutu je 4 Kč, mobil vám také postačí, předem se ovšem musíte zaregistrovat a dokázat, že máte oprávnění řídit.