Close

16. 6. 2017

Autopůjčovna Praha má těžký život

Píše se rok 2018 a nejen v Praze je velký problém s parkováním. Domácí řidiči si zařídí za poplatek parkovací oprávnění, s kterým mohou parkovat na modré zóně, ale pouze v městské části, kde mají trvalé bydliště. Pokud chtějí zaparkovat v jiné části Prahy, musí za to opět platit. Přespolní řidiči musí platit všude. Hodinové parkovné vychází zhruba něco mezi 30 až 40 korunami za jednu hodinu. A to není málo. Je zde možnost zaparkovat na okraji Prahy na parkovištích P+R, ale těchto míst je proklatě málo. Jak to řeší autopůjčovny v Praze?

značka parkování

Pokud máte auto v autoservisu a půjčíte si v naší autopůjčovně auto, máte možnost si na toto auto převést svoje parkovací oprávnění. Tato možnost je omezena na dvakrát za rok v celkovém trvání maximálně čtrnácti dní. Tento limit je jakýmsi průměrem doby, které vaše auto stráví v autoservisu kvůli poruše či nehodě. Osobně si myslím, že tato doba je při poruše či nehodě od dost delší. V nedávné době tato možnost ovšem nebyla a můžeme být rádi, že si auto z autopůjčovny můžeme bez dalších nákladů takto pronajmout a neplatit extra parkovné.

PODVODNÍCI MÍŘÍ DO AUTOPŮJČOVEN V PRAZE

Když pomineme potíže s parkováním, máme zde další nástrahy, které na majitele autopůjčoven čekají. Jsou jimi někteří spoluobčané, kteří nerespektují jakákoli pravidla a potřebují být mobilní. Půjčí si auto a už se jim ho nechce vracet. Když ho z nich dostanete, tak je poškozené a nájemce se nemá k tomu, aby s vámi vyrovnal spoluúčast na poškození. Dnešní doba nahrává různým podvodníkům, o kterých se ani nedozvíte, že za nimi vlají několikanásobné exekuce. Trvalý pobyt na úřadě je asi jediné vodítko, jak takového nepoctivce odhalit. I když ne vždy je tomu tak.

Kapitola sama pro se sebe je oblast pokut. Z lotra ji prostě nedostanete a ještě se vám vysměje. Dnes totiž platí odpovědnost provozovatele motorového vozidla za dopravní přestupky spáchané jeho vozidlem. Pokud viník nezaplatí, majitel zaplatit musí a následně si může tuto pokutu vymáhat z viníka. Bohužel lotr bezdomovec se na vás z vysoka vykašle, protože takovýchto dluhů má nepočítaně a všichni jsou na něj krátcí. Na štěstí si autopůjčovny berou kauce v různé výši a to většinu těchto lidí odradí, jelikož nemají v peněžence pomalu ani na nájemné. Nejčastějším dotazem v oblasti vyhledávání autopůjčoven je slovní spojení autopůjčovna Praha bez kauce. Proč asi? Toto je jen střípek z toho, co na co si musí dát majitel autopůjčovny v Praze pozor. Kdo se v tomto oboru pohybuje delší dobu, určitě ví svoje.